Спортски сусрет српске и мађарске војске

Среда, 13.4.2016 | Спорт у Војсци

У сусрет Дану Војске Србије данас је одиграна пријатељска утакмица у малом фудбалу између официра Војске Србије и Оружаних снага Мађарске.

Меч у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови организовале су Управа за оперативне послове и Управа за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије.

Екипа Војске Србије учествовала је у децембру 2015. године на фудбалском турниру у престоници Мађарске, те је данашњи сусрет представљао реванш утакмицу.

Спортско надметање две екипе, завршено у корист екипе Војске Србије резултатом 4:3, посматрали су и представници Фудбалског клуба Црвена Звезда – Владица Поповић, Јован Куле Аћимовић и Владимир Петровић Пижон.

Селектор екипе Војске Србије, начелник Управе за оперативне послове генерал-мајор Војин Ч. Јондић, после одиграног реванша уручио је медаљоне Војске Србије тројици судија и припаднику екипе мађарске војске који је постигао први погодак. Такође, генерал Јондић је уручио и захвалницу директору Спортског центра Фудбалског савеза Србије Саши Марковићу.

Медаље пораженој екипи уручио је Јован Аћимовић, победничкој Владица Поповић.

Пехаре капитенима обе екипе предао је Владимир Петровић који је потом уручио и пехар најбољем играчу утакмице потпуковнику Габору Ханђи из екипе ОС Мађарске.

Повезане вести