Девети CISM тренинг камп Копаоник 2018

Уторак, 17.7.2018 | Спорт у Војсци

На Копаонику се од 16. јула до 6. августа 2018. године одржава 9. CISM тренинг камп „Копаоник 2018“, у чијем раду учествују војни спортисти Министарства одбране и Војске Србије у атлетици, војном пентатлону, оријентирингу, борeњу (џудо) и футсалу.

У првом делу кампа, војни оријентирци ће у великом броју узети учешће на међународном такмичењу у oријентирингу Копаоник опен 2018. У сарадњи са Оријентиринг савезом Србије и СД Јасеница од 23. до 27. јула 2018. године биће одржан и петодневни едукативни оријентиринг тренинг камп Копко О – камп.
 
Осим свакодневних тренинга, биће организована  стручна расправа са референтима физичке културе у вези са унапређењем спорта и физичке обуке у Министарства одбране и Војске Србије, стручна предавања за спортисте на тему мотивације, психолошке припреме, тренинга и адекватне исхране.
 
У оквиру рада кампа реализоваће се и припреме припадника Министарства одбране и Војске Србије који ће у оквиру обележавања стогодишњице пробоја Солунског фронта вожњом бицикала од Солуна до Београда, 13. до 23. септембра ове године, учествовати у пројекту Стазама Солунаца – Слободни синови.
 
На крају тренинг кампа, од 2. до 6. августа, биће одржано такмичење у планинском трчању Копаоник 2018, у којем ће поред екипе Србије, учествовати и екипе војски Русије, Румуније, Пољске, Словеније, Бугарске, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.
 
Пригодним програмима биће обележено 15 година чланства  Републике Србије у Међународном савету за војне спортове (CISM) и 70 година постојања и рада CISM.
 
Организатори тренинга кампа су Министарство одбране и Војска Србије, технички организатор је Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове. Реализацију тренинг кампа и такмичења подржавају општине Рашка и Брус, МК Ризорт, Скијалишта Србије, Национални парк Копаоник, Атлетски савез Србије и СД Јасеница.

Повезане вести