Пријем истакнутог спортисте Војске Србије водника Ђура Борбеља

Среда, 24.5.2023 | Спорт у Војсци
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уприличио је данас пријем за истакнутог атлетичара Војске Србије водника Ђура Борбеља.

Генерал Мојсиловић је том приликом воднику Борбељу уручио ручни сат и Плакету Војске Србије за изузетне спортске резултате остварене у 2022. години.

Водник Ђуро Борбељ је рођен 16. маја 1995. године у Сомбору, а у професионалну војну службу ступио је 2016. године. На дужности је командира одељења у 18. инжињеријском батаљoну Прве бригаде копнене војске. Члан је Атлетског клуба Апатин, а као активни атлетичар наступа за репрезентацију Србије и репрезентацију Војске Србије.

У претходној години је наступио у 23 такмичарске трке, на којима је освојио 21 прво и два друга места. Првак је Србије у 2022. години на 5 километара на стази, 10 километара на путу, у полумаратону и маратону. Рекордер је Војске Србије у маратону.

Уручујући признања воднику Борбељу, начелник Генералштаба је изразио уверење да ће он и у годинама пред нама наставити да ниже спортске успехе и да ће на тај начин предводити спортисте Војске Србије који на домаћим и међународним такмичењима по правилу остварују запажене резултате, достојно представљајући своју војску и државу.

Повезане вести