Војни спортисти најуспешнији на 25. Новосадском полумаратону

Понедељак, 26.3.2018 | Спорт у Војсци

На 25. Новосадском полумаратону припадници Министарства одбране и Војске Србије су, у конкуренцији од више од 1000 такмичара из 24 земље, остварили велики успех.

Траса Полумаратонске трке у појединачној мушкој и женској конкуренцији у дужини од 21,1 километра, кретала се од новосадског Трга слободе, булеварима уз Дунав и новосадским улицама и булеварима. Праћен навијачким овацијама први је, у мушкој конкуренцији, кроз циљ ове најзахтевније дисциплине, са временом 1,14,50 прошао разводник Мирослав Марковић из Команде за обуку. У женској конкуренцији следила га је војни службеник Ксенија Бубњевић, члан екипе Војне академије освојивши, такође, прво место.
 
Поред Полумаратона трчан је и Штафетни маратон исте дужине стазе, уз 3 до 6 измена. У овој дисциплини, маратонци Војске Србије били су непобедиви освојивши пласман од првог до трећег места. На победничко постоље попели су се припадници Команде за обуку (1,17,11), на друго место пласирали су се припадници Специјалне бригаде (1,20,21), док су бронзу освојили маратонци РВ и ПВО (1,23,59).
 
Да успесима припадника Војске Србије нема краја било је јасно када су кроз циљ Фртаљ маратона дужине стазе 10,548 километара прошли  њени припадници. У мушкој конкуренцији најбољи резултат (33,06) остварио је разводник Ђуро Бордељ из састава Прве бригаде копнене војске, следили су потпуковник Ненад Милосављевић из Генералштаба Војске Србије и водник Бојан Драгојловић из Бригаде везе.
 
У женској конкуренцији ове маратонске трке испред свих бриљирала је десетар Наташа Ћулафић из састава Гарде са резултатом 37,56 попевши се тако на победничко постоље. Трку Фртаљ маратона, уз своје маратонце, истрчао је и бригадни генерал Жељко Петровић, командант Прве бригаде копнене војске.

На овогодишњем 25. Новосадском полумаратону  учествовало је 97 такмичара из састава Војске Србије и Војне академије. 

Повезане вести