Инжињерци Друге бригаде помажу у Косјерићу

Четвртак, 7.8.2014 | Цивилно-војна сарадња

Припадници 210. инжињеријског батаљона Друге бригаде Копнене војске, на позив локалних власти Косјерића, од јуче санирају последице најновијих поплава у том крају. Инжињеријска радна група са две инжињеријске машине и два самоистоваривача ангажована је на уређењу речних корита и враћању река у своје токове, као и на поправци путева како би се поново успоставиле прекинуте комуникације.

Припадници 210. инжињеријског батаљона Друге бригаде Копнене војске, на позив локалних власти Косјерића, од јуче санирају последице најновијих поплава у том крају.

Инжињеријска радна група са две инжињеријске машине и два самоистоваривача ангажована је на уређењу речних корита и враћању река у своје токове, као и на поправци путева како би се поново успоставиле прекинуте комуникације.

Командир радне групе капетан Далибор Ђошић каже да мештани могу да рачунају на помоћ војске и додао је да ће они остати на терену све док се не пробију до сваке куће.

Припадници 210. инжињеријског батаљона и до сада су учествовали у санирању последица мајских поплава у Србији.

Они су били ангажовани на евакуацији, спасавању и збрињавању угроженог становништва у насељима Грдица и Адрани код Краљева, постављању тешких механизованих мостова у селима код Краљева, у Малом Зворнику, Бајиној Башти и у Крупњу, као и на санацији неколико локалних путева, а ангажовање на изградњи алтернативног пута на деоници Лозница – Мали Зворник – Љубовија, у дужини од 9 километара, и даље траје.

Повезане вести