Репрезентација Војске Србије на 42. CISM Светском војном првенству у падобранству

Субота, 11.8.2018 | Спорт у Војсци

У мађарском граду Солнок, од 9. до 21. августа, одржава се 42. CISM Светско војно првенство у падоранству на коме је међу 38 земаља учесница и наша војна репрезентација.

Наша падобранска екипа наступа у саставу потпуковник Слободан Јовановић, мајор Ненад Стојиљковић (судија), заставник прве класе Мирољуб Јанићијевић, заставници Милан Светозаревић и Иван Митић, водник Дејан Цветковић и у женској конкуренцији заставник Радмила Ђурић.

Наредних дана, такмичари ће одмерити снаге у три падобранске дисциплине – скок на циљ где се скокови изводе са висине од 1100 метара, групни ликовни скокови који се изводе са висине од 3200 метара, и у дисциплини појединачно фигуративни скокови са висине од 2200 метара.

Ради се о такмичењу највећег светског ранга, на којем наша репрезентација учествује већ десети пут, а које се организује под окриљем Међународног комитета за војни спорт – CISM, чија је чланица и Република Србија.

Падобранство је један од четири војна спорта у оквиру CISM и ствар је престижа за земље света учествовати на оваквом такмичењу. Доказ томе је да је ове године укупно позвано 136 земаља, али да свега њих 38, међу којима је и Србија, имају падобранце који могу да учествују на такмичењу овог ранга.
Кључне речи

Повезане вести