Предавање генерала Диковића на Курсу за развијање морала

Петак, 10.11.2017 | Обука

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић одржао је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду предавање полазницима Курса за развијање морала у Војсци Србије.

Генерал Диковић је говорио о значају развијања морала, раду са људима и улози командног кадра у развијању морала и његовом утицају на оперативне способности Војске Србије.

– Највећа вредност коју Војска Србије поседује је морал наших људи и ми морамо бити усмерени ка њима. Међусобно поштовање је јако важно, али је најважније да људе познајете, да их усмеравате и да водити бригу о њима. Сви припадници Војске Србије, а нарочито лица која се баве пословима развијања морала, командири, каманданти и начелници, морају дати допринос овој функцији, која представља унутрашњу снагу сваког војника која га покреће на акцију и тиме доприноси успешној реализацији мисија Војске Србије, без обзира на све изазове ризике и претње – рекао је, између осталог, генерал Диковић.

Курс за развијање морала у Војсци Србије, који се реализује од 6. до 10. новембра, похађају старешине појединих организацијских јединица Генералштаба Војске Србије, команди оперативног нивоа, јединица и установа ранга бригаде и самосталног батаљона, одговорне за планирање, организовање и реализацију мера за развијање морала и израду нормативних докумената из ове области. 

Између осталих, предавачи на курсу су били командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић и начелник Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Слађан Ристић, који су полазницима пренели лична искуства о развијању морала и неговању традиција у својим организационим целинама.

Повезане вести