Свечаност поводом почетка курсева у Центру за обуку и усавршавање подофицира

Понедељак, 25.1.2016 | Обука

У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву данас је одржана свечаност поводом почетка Основног, Вишег и Командно-штабног курса за подофицире.

У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву данас су започели Командно-штабни курс за подофицире са 32 полазника — виша подофицира, Виши курс за подофицире са 32 полазника — млађа подофицира и Основни курс за подофицире са 80 полазника — професионалних војника.

Свечаности поводом почетка курсева присуствовали су командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић, начелник Управе за обуку и доктрину Генерашлштаба бригадни генерал Маринко Павловић и главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Милосављевић.

Уз жеље за успешну реализацију курсева генерал Павловић је истакао важност сва три курса уз посебан осврт на најмлађе, професионалне војнике полазнике Основног курса за подофицире.

— Данас Основни курс за подофицире започиње 80 изабраних и селектованих професионалних војника који су добили шансу да завршетком овог курса трајно реше свој статус у Војсци и постану подофицири — рекао је генерал Павловић. 

Обраћајући се полазницима Командно штабног курса генерал Петровић је истакао да је у данашње време веома велика улога подофицира у командама, тако да је добро што овакав вид усавршавања постоји и за подофицире.

— Обуку на курсевима у Центру за обуку и усавршавање подофицира изводе најбољи подофицири — инструктори, али и официри из Команде Команде за обуку и генерали из управа Генералштаба из чега се види  важност школовања подофицирског кадра за потребе читаве наше војске — истакао је генерал Петровић, уз поруку полазницима курса да време на школовању искористе за учење, лична усавршавања и размену искустава.

Главни подофицир Војске Србије заставник Милојко Миолосављевић одржао је први час са полазницима Основног курса за подофицире по теми „Развојни пут подофицира“ где је пренео део својих искустава и упознао присутне са врстама каријере и начинима развоја подофицирског кора у нашој војсци.

Концепција каријерних курсева као што су командно-штабни курс за подофицире и Виши курс за подофицире по новом систему усавршавања подофицира се реализује тако што се тачно у одређеним моментима у каријери подофициру дају одређена потребна знања неопходна за даљи ток каријере, док Основни курс за подофицире омогућава изабраним професионалним војницима да након успешно завршеног курса постану подофицири.

Повезане вести