Завршено спортско првенство Копнене војске

Субота, 24.6.2017 | Спорт у Војсци

У касарни „Књаз Михаило“ у Нишу, јуче је свечано завршено 6. Спортско првенство Копнене војске, а после пет дана спортског надметања у шест дисциплина, победник првенства је екипа „Краљево“.

У касарни „Књаз Михаило“ у Нишу, јуче је свечано завршено 6. Спортско првенство Копнене војске.

После пет дана спортског надметања у шест дисциплина, победник Спорског првенства је екипа „Краљево“, састављена од такмичара из Друге бригаде Копнене војске, 246. батаљона АБХО и Техничко-ремонтног завода „Чачак“.

Пехар и признања представницима најбоље пласираним екипама уручио је командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, који је на крају и затворио такмичење.

– Победничкој екипи „Краљево“, честитам на освојеном првом месту, а осталим екипама и такмичарима желим добро здравље, успех и више среће на наредним такмичењима – рекао је генерал Симовић.

Дипломе и пехаре најуспешнијим такмичарима уручили су и генерал-мајор Желимир Глишовић, бригадни генерал Жељко Петровић, пуковници Жељко Кузмановић, Предраг Грбић, Слободан Стопа, Мирољуб Чупић, Звонко Стојковић и Срђан Петковић и капетан брода Андрија Андрић.

Затварању 6. Спортског првенства Копнене војске присуствовали су и команданти самосталних батаљона Копнене војске, припадници Команде Копнене војске и других јединица из гарнизона Ниш, као и представници нишке општине Пантелеј, Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу, Спортског центра „Чаир“, Стрељачког клуба „ГТ Лесковац“, Студентског културног центра Ниш и Сценско  музичког удружења „Срма“, који су помогли организацију овог Спортког првенства.

Заставу Републике Србије, са јарбола, спустили су најуспешнији такмичари у дисциплинама војни вишебој и стрељаштво, старији водник Далибор Анђелковић и заставник Јовица Бубало.  

Повезане вести