Отворено 7. спортско првенство Војске Србије

Понедељак, 27.5.2019 | Спорт у Војсци

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић отворио је данас 7. спортско првенство Војске Србије на теренима Војне академије у касарни „ Генерал Јован Мишковић“ у Београду.

Отварајући такмичење начелник Генералштаба генерал Мојсиловић истакао је да се кроз јачање, развој и популаризацију физичке обуке и спорта подиже способност јединица и састава за извршење додељених мисија и задатака.

- Претходна такмичења су током реализације у великој мери допринела да спорт и спортско надметање буду у центру дешавања у нашим јединицама и да припадници Војске Србије и Министарства одбране кроз учешће и припреме за наредна такмичења постигну резултате који су одраз високе физичке припремљености - истакао је генерал Мојсиловић, додајући да је Спортско првенство Војске Србије одлична прилика да се покаже колики се значај придаје физичким способностима и спорту уопште и колики је напредак остварен примењујући нове, модерне стандарде у вредновању тих способности.

На почетку данашње манифестације државну заставу подигли су старији водник Далибор Анђелковић, првопласирани такмичар у „војном вишебоју“ на 6. спортском првенству Војске Србије и заставник Илија Чоругић, првопласирани такмичар у стрељаштву у дисциплини „пушка“ на 6. спортском првенству Војске Србије.

У наредна четири дана на спортским борилиштима и полигонима надметаће се спортске екипе Копнене војске, Генералштаба, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, Команде за обуку и Министарства одбране.

Проглашење екипних победника и свечано затварање биће одржано 31. маја.

Свечаном отварању присуствовали су и државни секретари у Министарству одбране Александар Живковић и Бојан Јоцић, чланови проширеног Колегијума начелника Генералштаба, представници Министарства одбране и Војске Србије и бројне званице из спортског и јавног живота.

Повезане вести