Успех припадника Војске Србије на 30. Новосадском полумаратону

Понедељак, 27.3.2023 | Спорт у Војсци
На 30. Новосадском полумаратону, одржаном јуче уз рекордан број учесника из двадесетак земаља, припадници Војске Србије су, као и претходних година, остварили запажене резултате.

Војни службеник Миливоје Јововић из Техничког опитног центра Војске Србије победник је главне трке Новосадског полумаратона. Он је стазу дугу 21 километар претрчао за 1 сат 14 минута и 58 секунди.

У категорији жена друго и треће место у полумаратону заузеле су војни службеник Тијана Кабић из Првог центра за обуку и потпоручник Јелена Сарић из Речне флотиле Војске Србије.

У трци на 10.5 километара у женској конкуренцији најбржа је била војни службеник Наташа Ћулафић, док је у штафетној трци прва била екипа Речне флотиле Војске Србије, испред кадета Војне академије и припадника Жандармерије.

Припадници Војске Србије активно учествују на бројним домаћим и међународним такмичењима и по правилу постижу одличне резултате. То је одраз велике пажње која се у Војсци Србије поклања физичкој обуци у жељи да се створи физички способнији борац који има већу отпорност и лакше подноси напоре и потешкоће током извршења задатака.

Повезане вести