Обележена десетогодишњица Централне логистичке базе

Уторак, 15.11.2016 | Култура и традиција

У касарни „Генерал Живко Павловић“ у Смедеревској Паланци данас је обележен Дан Централне логистичке базе и десет година постојања те највеће логистичке јединице Војске Србије.

Свечаном скупу су присуствовали изасланик председника Републике Србије Милорад Симић, министар одбране Зоран Ђорђевић са сарадницима, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима проширеног Колегијума, владика шумадијски Јован, претходни команданти јединице и команданти бригада, представници локалне самоуправе, предузећа, организација и удружења са којима База сарађује.
 
Изасланик председника Републике Србије Милорад Симић уручио је команданту Базе бригадном генералу Петру Латковићу Орден заслуга за одбрану и безбедност 3. степена којим је ту јединицу одликовао председник Републике.
 
Милорад Симић је том приликом нагласио да Централна логистичка база представља основицу логистичке подршке и ослонац свим јединицама у извршавању њихових задатака.
 
– Поштовани припадници Централне логистичке базe, од вас се очекује да наставите са успешном реализацијом поверених вам задатака. Уверен сам да ће ово одликовање председника Републике и врховног команданта Војске Србије за све вас представљати подстрек за даљи рад – закључио је Симић.
 
На значајне догађаје и резултате рада јединице подсетио је бригадни генерал Петар Латковић. Он је истакао специфичности те једницице – велики број објеката и складишта на разним местима у Србији и додао да је ово први пут да су припадници Базе постројени на једном месту заједно.
 
– Овој јединици су поверене резерве и залихе које су од непроцењивог значаја за Војску и Републику Србију. Чување поверене нам имовине и борба за прописан квалитет артикала који улази у наша складишта наш је свакодневни задатак. Уверавам вас да ће припадници Централне логистичке базе и у наредном периоду бити поуздан ослонац свим јединицама Војске Србије и установама Министарства одбране – поручио је командант Базе.
 
Поводом Дана јединце награђени су и похваљени најбољи појединци Централне логистичке базе, након чега је уследио дефиле јединица и возила којима База располаже.

Повезане вести