Запажен успех војних спортиста на првенству Србије у дугом триатлону

Петак, 4.10.2019 | Спорт у Војсци
Министар одбране Александар Вулин и и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић разговарали су данас са припадницима репрезентације Министарства одбране и Војске Србије који су постигли запажен успех на недавно одржаном Државном првенству Србије у триатлону на дугој дистанци на Ади Циганлији.

У веома захтевној и комплексној дисциплини учествовали су припадници Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ заставник  Игор Вуковић и заставник  Игор Соколовски, који су и чланови војне репрезентације у триатлону. Вуковић је кроз циљ прошао у времену 4:49:59, док је Соколовски стазу завршио за 5:00:10, што је било довољно за 1. и 2. место у категорији „Војска и полиција“. У категорији штафета, припадници Војске освојили су одлично 3, 10. и 11. место у конкуренцији 23 штафете.
 
Министар Вулин и генерал Цветковић честитали су на запаженом успеху војним спортистима, истичући да је значај њихових резултата још већи имајући у виду да су се такмичили раме уз раме са професионалним спортистима.
 
Заставник Вуковић, који је остварио најбољи резултат у категорији „Војска и полиција“, истакао је да је триатлон веома захтеван спорт која обухвата пливање, бициклизам и трчање.
 
— Та три спорта имају своје специфичности када је реч о тренирању, а реч је, такође, о дугим дистанцама за које морамо да се спремимо. На овом првенству остварили смо добре резултате и то је уједно била и провера пред одлазак на светске војне игре које нас очекују у Кини — истакао је заставник Вуковић, додајући да је веома задовољан својим резултатом, као и резултатом својих колега.

Један од учесника на првенству у категорији штафета је капетан Слободан Ивковић, који је члан војне репрезентације у оријентирингу. Он истиче да је то за њега било ново искуство у тој дисциплини, али је изразио задовољство што је био део екипе.
 
— Ово је била веома добра припрема и тренинг за одлазак на светске војне игре у Кини — наглашава капетан Ивковић оцењујући да је време које је постигао у рангу очекиваног.
 
Припадници батаљона „Кобре“ на данашњем сусрету уручили су министру Вулину Статуу освојену на Државном првенству у дугом триатлону, у знак захвалности за подршку триатлон екипи „Кобре“.

Повезане вести