Проглашени најбезбеднији војни возачи у 2022. години

Среда, 5.4.2023 | Актуелности
На седници Савета за безбедност војних учесника у саобраћају одржаној данас у касарни „Топчидер“ у Београду уручена су традиционална признања за најбезбедније возаче у Министарству одбране и Војсци Србије у претходној години.

Савет је данас разматрао и основне показатеље безбедности саобраћаја у Републици Србији и анализирао резултате на остваривању циљева зацртаних Стратегијом безбедности војних учесника у саобраћају за период од 2022. до 2026. године.

У категорији подофицира, за најбезбеднијег возача проглашен је заставник прве класе Горан Радосављевић из 63. падобранске бригаде, у категорији професионалних војника — десетар Игор Хлатки из 204. ваздухопловне бригаде, док је најбезбеднији возач међу цивилним лицима војни службеник Драгутин Мајсторовић из Друге бригаде копнене војске. Они су у претходној години прешли највише километара војним возилима за превоз путника, опасне робе у течном стању и вангабаритних средстава, и то без саобраћајних незгода и прекршаја.

Најбољим возачима у 2022. години признања је уручио заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, који је и председник Савета за безбедност војних учесника у саобраћају. Уз честитке добитницима признања, генерал Цветковић је истакао да њихов однос према задацима и поштовање закона, правила и прописа треба да служе за пример, не само војним возачима, већ и свим осталим учесницима у саобраћају.

Савет за безбедност војних учесника у саобраћају је стручно тело које се првенствено бави унапређењем безбедности војних возача, а у његовом раду осим најодговорнијих старешина саобраћајне службе Војске Србије, учествују и представници Агенције за безбедност саобраћаја, Министарства унутрашњих послова, Саобраћајног факултета у Београду и новосадског Факултета техничких наука.

Повезане вести