Комеморација потпуковнику Дејану Станојевићу

Понедељак, 4.4.2022 | Актуелности
У Дому Војске Србије у Нишу данас је одржан комеморативни скуп у спомен потпуковнику Дејану Станојевићу који је трагично настрадао у паду хеликоптера у Демократској Републици Конгу.

Комеморацији су присуствовали чланови породице потпуковника Станојевића, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, високе старешине Војске Србије, Дејанове колеге, родбина и пријатељи.
 
Скупу се обратио начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић, који је истакао да је потпуковник Дејан Станојевић својим врлинама и оданошћу отаџбини дао немерљив допринос Војсци Србије.

— Ја могу да посведочим какав си био као припадник мировних снага Уједињених нација у ратом растрзаној Демократској Републици Конгу. Војска Србије ван граница наше отаџбине упућује само најбоље појединце, оне који ће нашу војску, државу и народ представљати у најбољем могућем светлу, у најтежим могућим околностима — рекао је генерал Глишовић.

У име колега из јединице од потпуковника Станојевића се опростио командант Другог батаљона за електронска дејства потпуковник Бојан Коцић. Он је рекао да је ангажовање у мировној мисији за Дејана био професионални изазов који је желео да савлада и тако на најбољи начин презентује себе као војника, своју јединицу и Војску Србије.

Потпуковник Дејан Станојевић је рођен 22. децембра 1979. године, а у Војсци Србије је био од 28. септембра 2002. године. Погинуо је 29. марта у паду хеликоптера приликом реализације редовног задатка извиђања из ваздуха у мисији Уједињених нација у ДР Конгу.

Војска Србије је његовим одласком изгубила часног припадника, врсног старешину и експерта јединица за електронска дејства. Током богате војничке каријере више је пута награђиван и похваљиван, а иза себе је оставио супругу и двоје малолетне деце.

Повезане вести