Обележена...

Обележена годишњица погибије пилота Миленка Павловића

04.05.2014 | Актуелности У оквиру обележавања 15. годишњице од херојске погибије пуковника Миленка Павловића, у Осечини, Горњем Црниљеву, Ваљеву и селу Бујачић, 3. и 4.маја, одржане су бројне пригодне манифестације приређене у част Миленка Павловића.
Сећање на...

Сећање на погинуле припаднике 126.бригаде ВОЈИН

07.04.2014 | Актуелности На Краљевом столу, једном од врхова планине Маљен, у непосредној близини Дивчибара, јуче је обележена петнаеста годишњица погибије двојице младих официра херојске 126. бригаде ВОЈИН, Синише Радића и Жељка Савичића.
Обележена...

Обележена годишњица погибије мајора Небојше Тепавца

07.04.2014 | Актуелности У обреновачком селу Вукићевица, у суботу 5. априла, обележена је петнaеста годишњица смрти мајора Небојше Тепавца који је погинуо од дејства противрадарске ракете по положају Осмог ракетног дивизиона из састава 250. ракетне бригaде, током НАТО агресије. Том приликом пет припадника јединице је рањено.
Обележена...

Обележена 73. годишњица од почетка Другог светског рата у Југославији

06.04.2014 | Актуелности Централна комеморативна свечаност поводом Дана сећања на почетак Другог светског рата у Југославији и обележавање 73. годишњице од бомбардовања градова у Србији, одржана је данас у Београду, код споменика страдалим пилотима у Априлском рату, на Земунском кеју. Уз државне и војне почасти, свечаност је предводио начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.
Обележена...

Обележена годишњица погибије припадника Команде Прве армије

31.03.2014 | Актуелности У касарни „Топчидер“ данас је обележена 15. годишњица погибије припадника Команде Прве армије Војске Југославије. Годишњем помену присуствовали су чланови породица трагично настрадалих и припадници команди, јединица и установа које базирају у овој касарни.
Обележена...

Обележена годишњица Новосадске рације

23.01.2014 | Актуелности У Новом Саду данас је обележена 72. годишњица Новосадске рације, једног од најтрагичнијих догађаја у историји града, у којој су мађарске окупационе фашистичке власти убиле или живе гурнуле под лед залеђеног Дунава, између 1300 и 1700 Срба, Јевреја и Рома, житеља Новог Сада, међу којима је био велики број жена, деце, стараца.
Обележена...

Обележена 99. годишњица Колубарске битке

15.12.2013 | Актуелности У Лазаревцу је данас, уз војне и државне почасти, обележена 99. годишњица Колубарске битке у Првом светском рату. Венце на спомен-костурницу српских, аустроугарских и мађарских војника положио је премијер Србије Ивица Дачић, који је предводио државну церемонију обележавања битке. Делегацију Војске Србије и Министарства одбране која је положила венац предводио је начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић.
Обележена...

Обележена годишњица смрти пуковника пилота Миленка Павловића

29.04.2013 | Актуелности Помен пуковнику пилоту Миленку Павловићу, који је погинуо током НАТО бомбардовања, 4. маја 1999. године, бранећи небо изнад Србије, одржан је јуче у његовом родном месту Горњем Црниљеву поред Осечине, над којим је пре 14 година и оборен.
СЕЋАЊЕ НА...

СЕЋАЊЕ НА ПИЛОТА МИЛЕНКА ПАВЛОВИЋА

05.05.2008 | Актуелности Девета годишњица погибије у НАТО бомбардовању пилота-пуковника Миленка Павловића, команданта 204. ловачког авијацијског пука, обележена је у Ваљеву у присуству родбине, његових ратних другова, припадника Војске Србије и грађана.