Припреме...

Припреме пилота за гађање на полигону „Шабла“

08.06.2019 | Обука На аеродром „Граф Игнатијево“ у близини бугарског града Пловдива, у току су припреме припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије за заједничко гађање циљева у ваздушном простору које ће са колегама из Бугарске армије извести на полигону „Шабла“.
Обележено...

Обележено две деценије од погибије пилота пуковника Миленка Павловића

04.05.2019 | Култура и традиција Тачно у 12.04 часова прелетом два “мига 29” на небу изнад Ваљева, парастосом и полагањем венаца започело је обележавање две деценије од погибије пилота пуковника Миленка Павловића који је живот изгубио изнад Ваљева на данашњи дан 1999. током НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије.
Министар...

Министар Вулин: Наше небо је сигурно и ми га чувамо сами

02.05.2019 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин, у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића и команданта РВиПВО генерал-мајора Душка Жарковића, обишао је на аеродрому Батајница припаднике Војске Србије ангажоване у дежурној јединици ловачке авијације у оквиру стално задејствованих снага у систему РВиПВО и присуствовао давању узбуне за приправност и покретање те јединице.