Obilazak Operativnog centra sistema odbrane

Ponedeljak, 2.1.2023 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas Operativni centar sistema odbrane. Najodgovornije starešine u sistemu operativnog dežurstva i stariji nacionalni predstavnici kontingenata Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama su tom prilikom izvestili o  stanju u komandama i jedinicama i situaciji u zonama operacija pod zastavama Ujedinjenih nacija i Evropske unije.
 
Ministar Vučević je posle obilaska poželeo svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije srećnu Novu godinu, a građanima naše zemlje poručio da „dok je Vojska Srbije jaka, dotle je i Srbija sigurna“.
 
— Početak nove godine je prilika da se uverimo kako radi Operativni centar sistema odbrane, odnosno operativni dežurni tim, da uspostavimo komunikaciju sa našim međunarodnim misijama, predstavnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane koji su širom sveta angažovani u okviru misija Ujedinjenih nacija i Evropske unije. Da im poželimo srećnu Novu godinu, dobro zdravlje i da dobijemo izveštaj kakvo je stanje na terenu. Da im zahvalimo na svemu onome što su radili u toku 2022. godine sa željom da nastave da, kao deo međunarodnih operacija i misija, na najbolji način promovišu Republiku Srbiju i Vojsku Srbije, jer je naša država uvek bila solidarna sa svima onim narodima i državama gde je pomoć i podrška bila potrebna — rekao je ministar Vučević.
 
On je podvukao da je to važno u kontekstu očekivanja Republike Srbije od međunarodnih snaga koje treba da pokažu solidarnost i odgovornost prema bezbednosti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.
 
— Dobili smo izveštaje i od operativnih dežurnih iz sistema Vojske Srbije na prostoru Republike Srbije i još jednom se uverili da Vojska Srbije, bez obzira da li je praznik ili radni dan, da li je zima, leto, noć, dan, izvršava svoje zadatke i čuva Republiku Srbiju na najbolji mogući način. Hvala još jednom svima i srećna Nova godina svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a građanima Srbije još jednom poruka — dok je Vojska Srbije jaka dotle je i Srbija sigurna — izjavio je ministar Vučević.

Povezane vesti