Obeležavanje Dana Centralne logističke baze

Sreda, 15.11.2023 | Kultura i tradicija
U Beogradu je danas održana vojna svečanost povodom Dana Centralne logističke baze, koji se obeležava u spomen na 16. novembar 1992. godine, kada je formirana 608. pozadinska baza, čije tradicije nastavlja ova jedinica Vojske Srbije.

Na svečanom skupu u komandi Centralne logističke baze pročitane su čestitke povodom praznika, prezentovana su ključna dostignuća u razvoju sposobnosti jedinice i uručena priznanja najistaknutijim pojedincima, te zahvalnice institucijama sa kojima je ostvarena dobra saradnja u prethodnom periodu.

U osvrtu na postignute rezultate u godini za nama posebno su istaknuti osavremenjavanje sredstava i unapređenje uslova za čuvanje i održavanje trupnih i vantrupnih rezervi, što je uz, dokazanu stručnost i posvećenost profesionalnog sastava, doprinelo potpunom sprovođenju misije jedinice i uspešnoj realizaciji zadataka u logističkoj podršci komandi, jedinica i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Program svečanosti povodom praznika najveće logističke jedinice Vojske Srbije upotpunili su nastupi hora učenika Vojne gimnazije i dramske sekcije kadeta Vojne akademije.

Povezane vesti