Redovna obuka tenkista Vojske Srbije

Sreda, 10.5.2023 | Obuka
Pripadnici bataljona naoružanog tenkovima T-72MS, koji ove nedelje realizuju obuku u terenskim uslovima, izvršili su kondiciona gađanja na automatizovanom strelištu „Orešac“ kod Vršca.

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, posade tenkova su uvežbavale borbeni rad i rešavale vatrene zadatke u dnevnim i noćnim uslovima u skladu sa zadatim taktičkim pretpostavkama.

Težište je bilo na dodatnom osposobljavanju mladih starešina i profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnost u jedinici, a vrlodobri i odlični rezultati postignuti na gađanjima najbolje govore o kvalitetu realizovane obuke i uvežbanosti posada za realizaciju dodeljenih zadataka.

Kondiciona gađanja u oklopnim jedinicama Vojske Srbije predstavljaju važan korak u pripremi za bojeva gađanja i učešće na taktičkim vežbama, a njihova uspešna realizacija doprinosi očuvanju i unapređenju osposobljenosti profesionalnog sastava i ukupne borbene gotovosti jedinice.

Tenkovski bataljon T-72M je organizaciona jedinica Kopnene vojske opremljena najsavremenijim tenkovima na upotrebi u Vojsci Srbije. Namenjen je za izvođenje oklopnih i protivoklopnih dejstava u borbenim operacijama, samostalno i u sadejstvu sa drugim jedinicama.

Povezane vesti