Obeležen Dan 72. brigade za specijalne operacije

Petak, 27.1.2023 | Kultura i tradicija
U kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu danas je održana vojna svečanost povodom Dana 72. brigade za specijalne operacije, koji se obeležava 27. januara u spomen na prvi uspešno realizovan borbeni zadatak ove jedinice.

U okviru svečanosti, pred svečanim strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati rada u godini za nama i uručena priznanja najboljim pojedincima, nakon čega su položeni venci u spomen-sobi ove jedinice.

Obeležavanje praznika bilo je prilika da se još jednom istakne vrhunska obučenost, visok moral i profesionalizam pripadnika brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka, čime su dali pun doprinos jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije i opravdali status jedne od elitnih jedinica naše vojske.

Svečanosti su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, raniji komandanti brigade, predstavnici jedinica Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, udruženja veterana i institucija sa kojima jedinica sarađuje.

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije danas su obeležili i Savindan — krsnu slavu jedinice.

Povezane vesti