Obilazak obuke kandidata za specijalne jedinice Vojske Srbije

Četvrtak, 9.11.2023 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa saradnicima Drugi centar za obuku u garnizonu Valjevo, u kojem se trenutno realizuje početna obuka kandidata za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije po „Projektu 5000“.

Tokom obilaska je sagledao stanje u garnizonu i ovoj jedinici Komande za obuku, realizaciju tekućih zadataka, smeštajne kapacitete i uslove u kojima se organizuje i sprovodi obuka kandidata za specijalne jedinice koji nisu služili vojni rok sa oružjem.

Nakon što je prisustvovao jednom segmentu ove obuke, general Mojsilović je pohvalio rad instruktora čiji je zadatak da kandidate za kratko vreme osposobe za realizaciju osnovnih vojničkih zadataka kako bi mogli da pristupe selektivnoj obuci za prijem u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Obilazak je završen informisanjem ključnog personala Drugog centra za obuku, na kojem je bilo reči o težišnim zadacima i planovima Vojske Srbije, te merama za dalje unapređenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti i poboljšanje statusa i standarda pripadnika Vojske Srbije.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska Drugog centra za obuku bili su komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković i načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) brigadni general Muharem Fazlić.

Povezane vesti