Čestitke povodom vojnih praznika

Utorak, 4.2.2020 | Aktuelnosti

Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA GEODETSKE SLUŽBE POVODOM 5. FEBRUARA — DANA SLUŽBE


Pripadnicima geodetske službe čestitam 5. februar — Dan geodetske službe.

Ovaj praznik proslavljate u znak sećanja na 5. februar 1876. godine kada je knez Milan Obrenović formirao Đeneralštab Srpske vojske u čijem je sastavu bilo Geografsko odeljenje namenjeno za premer Srbije za vojne potrebe.

Svojim radom u oblasti geotopografskog obezbeđenja Vojske Srbije, kao i realizacijom projekata od opšteg društvenog značaja dajete nemerljiv doprinos izgradnji i jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije. 

Čestitam vam praznik u želji da i ubuduće uspešno unapređujete geodetsku službu.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović


Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA VOJNOGEOGRAFSKOG INSTITUTA POVODOM 5. FEBRUARA — DANA INSTITUTA


Kolektivu Vojnogeografskog instituta čestitam 5. februar — Dan Instituta.

Vojnogeografski institut je dugi niz godina prepoznatljiv u široj javnosti po uspešnom istraživačko-razvojnom i proizvodnom radu u oblasti geodezije, kartografije i geografskih informacionih sistema, čime Institut svrstavate u red savremenih i modernih instituta.

Uveren sam da ćete i ubuduće profesionalno i odgovorno izvršavati postavljene zadatke i postizati zavidne rezultate pružajući pun doprinos razvoju operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Sa željom da i u narednom periodu odgovorno i dosledno realizujete postavljene zadatke i imate puno uspeha u razvoju Instituta, čestitam vam praznik.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović


Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA INSTITUTA ZA STRATEGIJSKA ISTRAŽIVANjA POVODOM 5. FEBRUARA — DANA INSTITUTA


Kolektivu Instituta za strategijska istraživanja čestitam 5. februar – Dan Instituta.

Vaš praznik proslavljate baštineći tradiciju od 1876. godine i Ukaza kneza Milana Obrenovića o ustrojstvu ,,Glavnog Đeneralštaba” u čijem sastavu je bilo treće istorijsko odeljenje.

Institut kao najviša vojna naučna ustanova stručno i profesionalno dugi niz godina realizuje brojne naučno-istraživačke projekte i analize iz oblasti bezbednosti, odbrane, međunarodnih odnosa i vojne istorije čime je Institut svrstan u red savremenih i modernih instituta.

Čestitam vam praznik uz želju da i dalje uspešno unapređujete rad u naučno-istraživačkim projektima i time dajete doprinos daljem razvoju Vojske Srbije u celini.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović


Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA VOJNOG ARHIVA POVODOM 5. FEBRUARA — DANA USTANOVE


Pripadnicima Vojnog arhiva čestitam 5. februar — Dan ustanove.

Na osnovu „Ustrojstva Glavnog Đeneralštaba” koje je doneseno na današnji dan 1876. godine, Ukazom kneza Milana Obrenovića formirano je treće istorijsko odeljenje, sa zadatkom da „pribira istorijska data” odnosno da čuva celokupnu arhivu i rukovodi generalštabnom bibliotekom. 

Uspešno čuvate tradiciju i jačate arhivsku delatnost duže od 140 godina, od kada je utemeljeno prvo institucionalno bavljenje vojnom istorijom i arhivom u srpskoj vojsci.

Čestitam vam praznik u želji da i dalje uspešno vršite prikupljanje, čuvanje i obradu arhivske građe.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović

Povezane vesti