Novi komandant zajedničkih snaga vojske i policije

Ponedeljak, 19.12.2016 | Aktuelnosti

Novi komandant Zajedničkih snaga vojske i policije će, na osnovu ovlašćenja predsednika Republike, od danas biti brigadni general Mile Jelić, komandant Treće brigade kopnene vojske.

Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a angažovane su na obezbeđenju državne granice od 22. jula 2016. godine. Primenom različitih metoda obezbeđenja državne granice, Zajedničke snage su otkrile više od 17.500 migranata koji su pokušali ilegalno da pređu državnu granicu, dok je u prihvatne centre širom Srbije smešteno 1150 migranta.

U više koordiniranih akcija, zajedno sa nadležnim policijskim upravama, Zajedničke snage uhvatile su 112 krijumčara koji su pokušali putničkim automobilima, kombi vozilima i peške, ilegalno da prevezu više od 1000 migranata na sever naše zemlje.

Podsećamo da je ovlašćenjem predsednika Republike na dužnost komandanta Zajedničkih snaga postavljen general-major Želimir Glišović, zamenik komandanta Kopnene vojske. General Glišović je rukovodio radom Komande zajedničkih snaga koja u svom sastavu ima predstavnike relevantnih državnih organa i komandovao Zajedničkim snagama vojske i policije u zahtevnoj situaciji, obezbeđujući 464 kilometra granice ka Bugarskoj i Makedoniji.

Novi komandant Zajedničkih snaga vojske i policije će, na osnovu ovlašćenja predsednika Republike, od danas biti brigadni general Mile Jelić, komandant Treće brigade kopnene vojske. Primopredaja dužnosti komandanta Zajedničkih snaga obavljena je danas u Nišu.

Zbog promene dela migratornih kretanja i novog puta ilegalnog prelaska državnih granica i krijumčarenja ljudi, Zajedničke snage obrazovale su novi Sektor „G“, u čijoj nadležnosti je sprečavanje ilegalnih prelazaka i krijumčarenja ljudi na delu državne granice prema Crnoj Gori.

Povezane vesti