Obilazak Centra za obuku pasa

Četvrtak, 28.12.2023 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas Centar za obuku pasa u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu.

U pratnji komandanta Centra, sagledao je realizaciju težišnih zadataka i prisustvovao delu obuke vodiča i službenih pasa, koja se u ovoj jedinici Komande za obuku sprovodi za potrebe Vojske Srbije.

Ovom prilikom su prezentovane i sposobnosti jedinice dostignute nabavkom novih pasa izuzetnog genetskog potencijala koji će biti uzgajani i osposobljavani za protivteroristička i protivdiverzantska dejstva u specijalnim i jedinicama vojne policije Vojske Srbije, kao i novi kapaciteti za smeštaj ljudstva i za zdravstveno zbrinjavanje pasa.

Izražavajući zadovoljstvo stručnošću profesionalnog sastava i kvalitetom rada u Centru, o čemu svedoče i brojna priznanja na domaćim i međunarodnim smotrama pasa, general Mojsilović je istakao da će se nastaviti sa ulaganjem u Centar kako bi ova jedinica zadržala status i ugled koji ima u našem regionu u oblasti dresure, uzgoja i reprodukcije pasa i obuke kadra veterinarske službe.

Današnjem obilasku su prisustvovali načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba Vojske Srbije general-major Srđan Petković, načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov i načelnik štaba Komande za obuku pukovnik Milovan Vasić.

Povezane vesti