Vojska postavila most preko Velikog bačkog kanala

Petak, 4.8.2023 | Civilno-vojna saradnja
Pripadnici pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile Vojske Srbije postavili su juče pontonski most preko Velikog bačkog kanala na regionalnom putu koji spaja Apatin i Sombor.

Most je postavljen na molbu Zapadnobačkog upravnog okruga, dužine je 30 metara i ukupne nosivosti 60 tona, a moći će da ga koriste pešaci, motociklisti i putnička motorna vozila.

Nakon neophodnih provera i postavljanja signalizacije, most je predat na eksploataciju Zapadnobačkom upravnom okrugu, a o njegovom održavanju i sigurnosti staraće se inžinjerijska radna grupa koju čine pripadnici Rečne flotile. Oni će na mostu dežurati dvadeset i četiri časa dnevno i biti zaduženi za regulisanje saobraćaja, navođenje vozila, dotezanje sajli i kontrolu spojnica.

U toku priprema za realizaciju aktivnosti, prevoženja plovnih članaka i postavljanja mosta realizovana su uvežbavanja profesionalnog sastava Rečne flotile pontonirske specijalnosti, čime je dodatno unapređena njihova osposobljenost za izvršavanje namenskih zadataka.

Pontonski most će biti u funkciji do završetka radova na rekonstrukciji obližnjeg mosta na regionalnoj saobraćajnici, a Vojska Srbije je njegovim postavljanjem olakšala život meštanima ovog kraja, koji više neće morati da koriste alternativne pravce.

Povezane vesti