Visoka preciznost vatre po ciljevima na zemlji i u vazduhu

Petak, 26.5.2023 | Obuka
Privremeni sastavi formirani za potrebe izvođenja združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjima „Zajednički odgovor 2023“ nastavljaju realizaciju vežbovnih aktivnosti na terenu, svakodnevno podižući intenzitet i složenost borbene obuke.

Sa ciljem unapređenja obučenosti i osposobljenosti snaga odbrane Republike Srbije za zajedničko rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja borbene operacije, realizuju se različita taktička uvežbavanja, vežbe i bojeva gađanja.

U realizaciji vatrenih zadataka koje rukovodstvo vežbe postavlja pred potčinjene sastave koristi se široka paleta naoružanja pešadije, artiljerije, oklopnih i jedinica za protivvazduhoplovna dejstva. Osim rezultata vatre ostvarenih po ciljevima na zemlji i u vazduhu, proverava se i taktički rad posada i posluga i poznavanje sredstava ratne tehnike.

Serija bojevih gađanja iz naoružanja svih kalibara i namene nastavlja se i narednih dana, a sve sa ciljem kako bi pojedinci i jedinice bili vrhunski osposobljeni da brzo i efikasno unište dodeljene ciljeve, čime se sopstvenim i snagama u sadejstvu stvaraju povoljni uslovi za izvođenje borbenih dejstava i konačan uspeh u operaciji.

Povezane vesti