Dan 250. raketne brigade za PVD

Petak, 24.11.2023 | Kultura i tradicija
U kasarni „Banjica“ u Beogradu, danas je održana vojna svečanost povodom Dana 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, koji se slavi 24. novembra u spomen na dan kada je, 1962. godine, formiran 250. raketni puk PVO.

Povodom praznika, upriličeni su defile jedinica brigade i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, prezentovana su ključna dostignuća u izgradnji operativnih sposobnosti, uručene nagrade najistaknutijim pojedincima i položeni venci na spomen-obeležje u kasarni.

U osvrtu na postignute rezultate u godini za nama istaknuti su posvećenost, profesionalizam i visok nivo osposobljenosti pripadnika 250. raketne brigade potvrđeni tokom realizacije svih dodeljenih zadataka i na bojevom gađanju ciljeva u vazdušnom prostoru u Bugarskoj, kao i njihov doprinos jačanju operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO i bezbednosti vazdušnog prostora naše zemlje.

Svečanosti su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba general-major Tiosav Janković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave i institucija sa kojima brigada sarađuje i brojni gosti.

Pripadnici 250. raketne brigade danas su obeležili i krsnu slavu jedinice Svetog mučenika Stefana Dečanskog, a svetu arhijerejsku liturgiju tim povodom služio je vikar patrijarha srpskog Porfirija, episkop lipljanski i vojni Dositej. 

Povezane vesti