Promovisani najmlađi podoficiri Vojske Srbije

Petak, 15.10.2021 | Iz jedinica
Vojna svečanost povodom prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira i proizvođenja u čin vodnika učenika 48. klase Srednje stručne vojne škole i polaznika 18. klase Osnovnog kursa za podoficire održana je danas u Spomen-kompleksu „Drugi srpski ustanak“ u Takovu.

U prvi podoficirski čin danas je promovisano 110 polaznika Osnovnog kursa za podoficire i 33 učenika Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“. Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, predstavnici Univerziteta odbrane, komandi i jedinica Vojske Srbije i organa lokalne samouprave.

Nakon čitanja naredbe o unapređenju i dodeli stimulativnih mera, uručene su nagrade najboljem učeniku 48. klase Srednje stručne vojne škole vodniku Andriji Antiću i najuspešnijim polaznicima 18. klase Osnovnog kursa za podoficire — vodnicima Ivani Novaković, Dejanu Antiću i Aleksandru Veličkovskom.

Današnjom promocijom Vojska Srbije je dobila 143 podoficira osposobljena za komandovanje grupom, timom i odeljenjem, koji spremni dočekuju početne podoficirske dužnosti u jedinicama, na kojima će biti u prilici da primene i prošire znanja stečena tokom školovanja i usavršavanja.

Povezane vesti