Poseta komandanta Nacionalne garde Ohaja

Četvrtak, 8.9.2022 | Aktivnosti NGŠ
Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića u zvaničnoj poseti Republici Srbiji boravi komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Heris.

General Heris je danas posetio Generalštab Vojske Srbije gde je sa generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i mogućnostima za dalje unapređenje bilateralne vojne saradnje.

Tokom razgovora je istaknuto da je saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja je uspostavljena pre 16 godina u okviru državnog partnerstva Srbije i SAD, razvijena i sadržajna i da je karakteriše stalno kvalitativno unapređenje. Uz ocenu da uspešna zajednička saradnja doprinosi razvoju poverenja i prijateljskih odnosa, posebno je naglašen njen značaj za dostizanje interoperabilnosti i podizanje nivoa operativnih sposobnosti oružanih snaga dveju zemalja.

Generala Herisa primio je danas i vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić i tom prilikom mu uručio Orden srpske zastave drugog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i ukupnih prijateljskih odnosa Srbije i SAD. 

U nastavku posete, komandant Nacionalne garde Ohaja imaće sastanke u Vladi Republike Srbije, Ministarstvu odbrane i Ministarstvu spoljnih poslova, i učestvovaće na otvaranju konferencije „Dan Amerike u Beogradu“ u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Povezane vesti