Završne pripreme za bojevo gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru

Ponedeljak, 5.6.2023 | Obuka
Pripadnici 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i 204. vazduhoplovne brigade i ove godine realizuju bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj.

Borbene posluge jedinica za protivvazduhoplovna dejstva i pripadnici avijacijskih jedinica već se nalaze u Bugarskoj, gde realizuju poslednje pripreme za izvršenje gađanja.

Raketaši su na poligonu „Šabla“, gde uvežbavaju procedure za pripremu i izvršenje gađanja iz raketnih sistema „neva“ i „kub“, vrše proveru tehnike i pripremu raketa, dok na aerodromu u Plovdivu letački i tehnički sastav avijacijskih eskadrila obavlja završne pripreme za predstojeće raketiranje ciljeva iz aviona „mig-29“.

Realizacija bojevih gađanja ima za cilj da unapredi ukupne sposobnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO  za zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije. Za najmlađe pripadnike jedinica ovo će biti „vatreno krštenje“ i prilika da se u praksi uvere u mogućnosti sredstava ratne tehnike u naoružanju Vojske Srbije.

Jedinice Vojske Srbije učestvuju na gađanjima u Bugarskoj jer poligon „Šabla“ na obali Crnog mora pruža sve neophodne uslove za dejstvo bojevim raketama po ciljevima u vazdušnom prostoru, a uspešan nastup prethodnih godina potvrda je visoke osposobljenosti i kvalitetno izvršenih trenažnih i kontrolno-trenažnih gađanja u našoj zemlji.

Povezane vesti