Brigadni general Miroslav Talijan primio dužnost komandanta Specijalne brigade

Četvrtak, 11.10.2018 | Iz jedinica

Svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Specijalne brigade održana je danas u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

Dosadašnji komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković koji odlazi u zasluženu penziju predao je dužnost brigadnom generalu Miroslavu Talijanu. 

Svečanoj primopredaji dužnosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, zamenik gradonačelnika Pančeva Predrag Žiković, komandanti brigada i samostalnih bataljona Kopnene vojske, bivši komandanti jedinica, predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane i brojni prijatelji brigade.

U svom obraćanju prisutnima, general Simović je rekao da je dužnost komandanta Specijalne brigade časna i odgovorna i da je general Veličković u prethodne četiri godine sa pripadnicima brigade odgovorio izazovima koji su pred jedinicu postavljeni. Sadašnjem komandantu Specijalne brigade brigadnom generalu Miroslavu Talijanu, poželeo je puno sreće na novoj dužnosti.

Brigadni general Miroslav Talijan prošao je sve komandirske i komandantske dužnosti u 72. Specijalnoj brigadi od komandira voda do komandanta bataljona za protivteroristička dejstva. Bio je komandant Odreda Vojne policije posebne namene „Kobre“. Nakon toga prelazi na Vojnu akademiju gde se bavio predavačkim poslovima i naučnim radom. Doktorat ratne veštine završio je 2008. godine. Obavljao je dužnost načelnika Škole nacionalne odbrane, a od februara 2018. godine, bio je na dužnosti načelnika Vojne akademije.

Povezane vesti