Prijem učesnika Međunarodnih vojnih igra

Ponedeljak, 6.9.2021 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas pripadnike Vojske Srbije koji su na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama učestvovali u disciplinama „Čuvar reda“ i „Vojni reli“ i ostvarili zapažene rezultate u ekipnom i pojedinačnom plasmanu. 

Uz čestitke za odličan nastup na prestižnom međunarodnom takmičenju, general Mojsilović je istakao da su pripadnici Vojske Srbije svojim požrtvovanjem, trudom i pokazanim sposobnostima opravdali ukazano im poverenje i na najbolji način predstavili Republiku Srbiju.

Načelnik Generalštaba je naglasio da su izvanredni rezultati na Međunarodnim vojnim igrama pokazali da pripadnici Vojske Srbije po svojim sposobnostima stoje rame uz rame sa pripadnicima najjačih oružanih snaga u svetu, što svedoči o kvalitetu obuke koja se kontinuiirano sprovodi u jedinicama Vojske Srbije i temeljno realizovanim pripremama na poligonima u našoj zemlji. 

U disciplini „Čuvar reda“, čiji je domaćin ove godine bila Republika Srbija, ekipa Vojske Srbije je osvojila zlatnu medalju u konkurenciji timova vojne policije iz Rusije, Kazahstana, Irana, Kipra i Katara. 

Vojni vozači su u disciplini „Vojni reli“, u konkurenciji  ekipa oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije, osvojili sedam medalja – bronzu u ekipnoj trci, srebro i bronzu u trci sa bojevim gađanjem, kao i jednu srebrnu i tri bronzane medalje u individualnim trkama.

Pripadnici Vojske Srbije su se na Međunarodnim vojnim igrama, održanim od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Ruske Federacije i 10 zemalja suorganizatora, nadmetali i u disciplinama „Tenkovski biatlon“, „Snajperska granica“ i „Armija kulture“.

Povezane vesti