Stažiranje budućih podoficira u jedinicama Vojske Srbije

Sreda, 2.8.2023 | Obuka
Polaznici 21. klase Osnovnog kursa za podoficire, koji su svoje usavršavanje započeli početkom marta ove godine, nalaze se na stažiranju za početne starešinske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

Stažiranje predstavlja završni modul ovog usavršavanja, tokom kojeg su profesionalni vojnici — budući podoficiri u prilici da se prvi put nađu u ulozi komandira i u praksi provere stečena znanja. Prethodno su se, tokom prva dva modula, osposobljavali za izvođenje individualne i specijalističke obuke i za komandovanje odeljenjem u izvršavanju opštih taktičkih zadataka.

Pod nadzorom prvih i glavnih podoficira i pretpostavljenih komandira, polaznici sada stiču prva iskustva u obavljanju osnovnih podoficirskih dužnosti i u praksi se upoznaju sa zadacima, obavezama i organizacijom rada u odeljenju, kako bi u potpunosti mogli da odgovore zadacima koji ih očekuju na prvim radnim mestima po stupanju u stroj starešina Vojske Srbije. 

Pre upućivanja na ovaj nivo usavršavanja, profesionalni vojnici su prošli selekciju u svojim jedinicama i uspešno završili Liderski kurs. Oni koji savladaju sve module Osnovnog kursa za podoficire biće unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti