Redovna godišnja analiza stanja i sposobnosti Vojske Srbije

Sreda, 19.1.2022 | Aktuelnosti
Referisanje o rezultatima analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu održano je danas u Domu Garde u Beogradu, uz prisustvo vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Referisanjem je rukovodio načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

U okviru godišnje analize sagledani su i ocenjeni stanje i sposobnosti Vojske Srbije u prethodnoj godini, mogućnosti jedinica za izvršavanje dodeljenih zadataka i bezbednosna situacija u zemlji i okruženju, a iskazane su i potrebe i predložene mere za dalje unapređenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije u skladu sa  nacionalnim i odbrambenim interesima utvrđenim strategijama nacionalne bezbednosti i odbrane Republike Srbije.

Zaključeno je da je bezbednosna situacija stabilna i da je Vojska Srbije u 2021. godini na najbolji mogući način odgovorila svojoj ustavnoj ulozi, realizovala sve postavljene zadatke i pokazala da je sposobna da zaštiti državu i građane. Značajno su unapređene operativne i funkcionalne sposobnosti, opremljenost jedinica, sistem obuke, moral i materijalni položaj pripadnika Vojske Srbije.

Na referisanju je iskazana  zahvalnost državnom rukovodstvu, sa vrhovnim komandatnom Vojske Srbije i predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem na čelu, za bezrezervnu podršku i doprinos ukupnom jačanju Vojske Srbije.

Povezane vesti