Takmičenje jedinica vojne policije

Petak, 24.5.2024 | Iz jedinica
Godišnje takmičenje jedinica vojne policije, koje je ustanovljeno 2021. godine, održano je ove nedelje na poligonima Vojske Srbije „Beranovac“ i „Žiča“ u okolini Kraljeva.

Snage je na ovogodišnjem nadmetanju odmerilo šest ekipa Vojske Srbije i tri iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Ukupni pobednik je ekipa Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“, ispred timova Specijalne antiterorističke jedinice i Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Rešavajući raznovrsne zadatke tokom pet takmičarskih dana, pripadnici vojnih i policijskih jedinica su u praksi pokazali uvežbanost, taktičke veštine, vatrenu osposobljenost i psihofizičku izdržljivost.

U prve dve faze, na strelištu „Žiča“, takmičari su pojedinačno i u sastavu patrole rešavali vatrene zadatke, uz primenu taktičkih radnji i poštovanje mera bezbednosti. U završne dve faze, održane na poligonu „Beranovac“, izvršavali su taktičke zadatke na patrolnoj stazi i nadmetali se u ekipnoj trci na 10 kilometara sa prirodnim i veštačkim preprekama.

Takmičenje jedinica vojne policije realizuje se jednom godišnje i predstavlja jedinstvenu platformu za sportsko nadmetanje, demonstraciju osposobljenosti, razmenu ideja i unapređenje saradnje među pripadnicima vojnih i policijskih jedinica.

Povezane vesti