Završen međunarodni taktički kurs civilno-vojne saradnje

Petak, 28.4.2023 | Obuka
Međunarodni taktički kurs civilno-vojne saradnje, koji je realizovan u organizaciji Generalštaba Vojske Srbije, završen je danas svečanim uručenjem sertifikata u bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Kurs su pohađali oficiri i podoficiri Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država — specijalisti iz oblasti civilno-vojne saradnje, a realizovan je sa ciljem njihovog dodatnog osposobljavanja za obavljanje funkcionalnih zadataka u mirovnim operacijama.

Tokom osmodnevnog usavršavanja u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“, polaznici su upotpunili svoja znanja o aktivnostima civilnih organizacija u zonama mirovnih operacija i prošli praktičnu obuku za rad na različitim pozicijama u timovima i jedinicama civilno-vojne saradnje.

Obuku je realizovao mešoviti instruktorski tim Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD, kao i gostujući predavači iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Realizacija ove zajedničke obuke predstavlja nastavak uspešne saradnje Vojske Srbije sa Oružanim snagama SAD u oblasti civilno-vojne saradnje. Cilj kursa je u potpunosti ostvaren, a polaznici su osposobljeni za realizaciju specijalističkih zadataka u međunarodnom okruženju.

Povezane vesti