Počast narodnom heroju Milanu Tepiću

Četvrtak, 29.9.2016 | Kultura i tradicija

U Beogradu je danas odata pošta majoru JNA narodnom heroju Milanu Tepiću, koji je pre 25 godina stradao braneći skladište borbenih sredstava u selu Bedeniku kod Bjelovara.

U Beogradu je danas uz vojne počasti, pomen i polaganje venaca odata pošta majoru JNA narodnom heroju Milanu Tepiću, koji je pre 25 godina stradao braneći centralno skladište borbenih sredstava u selu Bedeniku kod Bjelovara, od hrvatskih paravojnih formacija koje su opkolile skladište.

Major Tepić je tada digao u vazduh vojno skladište, ali i sebe. S njim je poginuo i vojnik na odsluženju vojnog roka Stojadin Mirković, koji je uprkos naređenju ostao uz majora Tepića, dejstvujući iz oklopnog transportera po neprijatelju sve dok nije pogođen protivoklopnim projektilom.

Posle pomena, koji je služio glavni vojni sveštenik major Slađan Vlajić, vence su položili članovi porodice majora Milana Tepića, predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predvođena zamenikom načelnika Generalštaba general-potpukovnikom Jovicom Draganićem, kao i delegacije udruženja koje neguju slobodarske tradicije Srbije.

Komemoraciji kraj spomen-ploče ispred Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“ prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i brojni prijatelji i građani — poštovaoci herojskog dela majora Milana Tepića.

Povezane vesti