Obilazak Centralne logističke baze i Vojnogeografskog instituta

Utorak, 20.2.2024 | Iz jedinica
Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović obišao je danas u Beogradu Komandu Centralne logističke baze i Vojnogeografski institut „General Stevan Bošković“.

Tokom obilaska ostvario je neposredan uvid u stanje u ovim sastavima Vojske Srbije, organizaciju života i rada i stepen realizacije težišnih zadataka.

Ovom prilikom mu je referisano o stanju i sposobnostima najveće logističke jedinice u Vojsci Srbije, nivou popunjenosti trupnih i vantrupnih rezervi ubojnih, pogonskih, intendantskih i drugih sredstava, realizaciji zadataka po funkcijama logistike i merama koje se preduzimaju kako bi se materijalna sredstva skladištila, čuvala i održavala u skladu s najvišim standardima u ovoj oblasti. 

U Vojnogeografskom institutu, generalu Glišoviću su prezentovani kapaciteti za izradu kartografskih, grafičkih, fotografskih i tekstualno-numeričkih proizvoda u digitalnoj i štampanoj formi, najnovija dostignuća i aktuelni projekti, kao i planovi za implementaciju geoportala Instituta na internoj mreži Vojske Srbije.

Povezane vesti