Neprekidnost logističke podrške na vežbi „Manevri 2022“

Sreda, 2.11.2022 | Obuka
U okviru združene vežbe „Manevri 2022“, posebna pažnja se poklanja uvežbavanju i proveri sposobnosti logističkih jedinica, pre svega Centralne logističke baze, za pružanje podrške vežbajućim sastavima.

U skladu sa zadatim supozicijama, ove jedinice su u terenskim uslovima angažovane na izdavanju i doturu sredstava i opreme snagama Vojske Srbije koje realizuju taktička uvežbavanja i bojeva gađanja na stalnim i privremenim poligonima u Republici Srbiji.

U prvoj fazi vežbe komanda i jedinice Centralne logističke baze sprovele su operativno planiranje, da bi potom do udaljenih lokacija realizovale dotur širokog spektra ubojnih sredstava neophodnih za izvođenje obuke i planiranih gađanja na vežbi.

Ostvarena je neprekidnost snabdevanja vežbajućih sastava kritičnim ubojnim sredstvima, što predstavlja važan preduslov za uspešno izvođenje kako složenih vežbovnih aktivnosti tako i operacija Vojske Srbije, ali i potvrdu visoke osposobljenosti profesionalnog sastava za pružanje logističke podrške jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti