Nastavna poseta učenika Vojne gimnazije Ratnom vazduhoplovstvu i PVO

Petak, 17.11.2023 | Iz jedinica
Učenici prvog i drugog razreda Vojne gimnazije boravili su juče u nastavnoj poseti Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Zemunu i 204. vazduhoplovnoj brigadi na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Poseta je realizovana u skladu sa nastavnim planom i programom za učenike vazduhoplovnog smera, sa ciljem njihovog upoznavanja sa načinom školovanja pilota Vojske Srbije i neposrednog uvida u redovne letačke aktivnosti koje realizuju vazduhoplovne jedinice.

U Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO učenike je primio načelnik štaba ovog operativnog sastava Vojske Srbije brigadni general Gordan Pavlović, koji im je prezentovao misije i zadatke i upoznao ih sa procesom selekcije koju prolaze do sticanja zvanja vojnog pilota tokom školovanja u Vojnoj gimnaziji i potom na Vojnoj akademiji.

U nastavku, vojni gimnazijalci su posetili aerodrom u Batajnici, gde su bili u prilici da obiđu simulator letenja za avion MiG-29 i prisustvuju aktivnostima pripadnika 204. vazduhoplovne brigade u okviru redovnog letačkog dana. Ovom prilikom za njih je organizovan i let helikopterom Mi-17.

Vojna gimnazija je obrazovna ustanova osnovana 1970. godine, sa glavnim zadatkom da pripremi učenike za nastavak školovanja na Vojnoj akademiji, doprinoseći pritom formiranju i razvoju motivacije, etičkih osobina ličnosti, intelektualnih i psiho-fizičkih sposobnosti neophodnih za poziv oficira Vojske Srbije.

Povezane vesti