Prikaz naoružanja i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u Nišu

Nedelja, 10.12.2023 | Iz jedinica
Na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu danas je održan prikaz naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije.

Prikazu su prisustvovali vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić, predsednik Azerbejdzana Ilham Alijev, ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, ministri u Vladi Republike Srbije i delegacija Azerbejdzana.

Predsednicima Vučiću i Alijevu su tom prilikom predstavljeni savremeno naoružanje i vojna oprema, sa posebnim osvrtom na proizvode domaće odbrambene industrije, i deo sposobnosti specijalnih snaga Vojske Srbije.
 
Prezentovani su artiljerijsko-raketni sistemi, besposadne platforme u vazduhoplovnoj i kopnenoj komponenti, sistem za upravljanje vatrom i različita ubojna sredstva.
  
U dinamičkom segmentu prikaza, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade su, uz podršku helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, demonstrirali izvođenje horizontalnog i vertikalnog manevra, dejstvo u urbanoj sredini, upotrebu besposadnih platoformi za snabdevanje, izvlačenje ranjenika i savlađivanje teško prohodnog terena, te deo obuke koju prolaze pripadnici specijalnih snaga Vojske Srbije.

Povezane vesti