Obuka na oklopnim borbenim vozilima „lazar 3“

Ponedeljak, 22.8.2022 | Obuka
U pešadijskim bataljonima Kopnene vojske u toku je kolektivna obuka profesionalnog sastava ovih jedinica na oklopnim borbenim vozilima točkašima „lazar 3“.

Obuka se realizuje sa ciljem održavanja i unapređenja osposobljenosti starešina i vojnika roda pešadije za borbenu upotrebu ovog savremenog oklopnog vozila. 

U skladu sa planom obučavanja, posade na poligonima praktično uvežbavaju taktičke radnje i postupke neophodne za efikasno izvršavanje borbenih zadataka u operacijama Kopnene vojske i pripremaju se za realizaciju taktičkih vežbi i bojevih gađanja, što će biti još jedna prilika da se u praksi provere rezultati intenzivne obuke koju prolaze tokom cele godine. 

Oklopno borbeno vozilo točkaš „lazar 3“ nalazi se u naoružanju Vojske Srbije od 2019. godine. Opremanjem Vojske Srbije ovim sredstvom značajno je unapređena pokretljivost, vatrena moć i zaštita pešadijskih jedinica prilikom izvođenja borbenih dejstava, a njegova pouzdanost i efikasnost su potvrđeni tokom eksploatacije i na brojnim taktičkim vežbama.

Povezane vesti