Sastanak sa episkopom vojnim Dositejom

Sreda, 27.12.2023 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas arhijereja nadležnog vojnim sveštenicima u Vojsci Srbije, vikarnog episkopa lipljanskog Dositeja.

Tokom susreta je bilo reči o saradnji Vojske Srbije i Srpske pravoslavne crkve, rezultatima rada vojnih sveštenika i njihovih pomoćnika, kao i o doprinosu koji je verska služba dala za deset godina od uspostavljanja u Vojsci Srbije.

General Mojsilović je ocenio da je ova služba u potpunosti u funkciji razvoja, izgradnje i održavanja operativnih sposobnosti Vojske Srbije i da je dala značajan doprinos jačanju moralne snage njenih pripadnika.

Sastanku je prisustvovao brigadni general Savo Iriškić, načelnik Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba, u čijem se sastavu nalazi Odeljenje za veru, kao najviši organ verske službe u sistemu odbrane.  

Verska služba je organizovana radi ostvarivanja slobode veroispovesti pripadnika Vojske Srbije, jačanja duhovnih i moralnih vrednosti i negovanja vojničkih vrlina i patriotizma. Pripadnici Vojske Srbije učestvuju u delatnostima službe po sopstvenoj volji i ubeđenju, uz uvažavanje obaveza koje proističu iz vojne službe.

Povezane vesti