Predavanja o rizicima upotrebe pirotehničkih sredstava

Petak, 16.12.2022 | Civilno-vojna saradnja
U okviru projekta civilno-vojne saradnje „Vojni pirotehničar“, pripadnici Vojske Srbije realizovali su prethodnih dana u osnovnim školama edukativna predavanja o rizicima upotrebe pirotehničkih sredstava.

Predavanja su realizovana, u saradnji sa predstavnicima Crvenog krsta, u osnovnim školama na teritoriji Gornjeg Milanovca, Kuršumlije, Ralje, Sjenice i beogradske opštine Rakovica, sa ciljem povećanja bezbednosti dece i podizanja svesti o opasnostima koje nosi upotreba pirotehničkih sredstva.

Oficiri tehničke službe – specijalisti za ubojna sredstva iz sastava Kopnene vojske i Centralne logističke baze, upoznali su učenike sa rizicima upotrebe petardi, vatrometa, baklji i drugih eksplozivnih naprava, čije je korišćenje naročito izraženo tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Posebna pažnja posvećena je edukaciji osnovaca o neeksplodiranim ubojnim sredstvima, pravilnom postupanju u slučaju nailaska na ovakva sredstva, kao i o pružanju prve pomoći prilikom povređivanja.

Realizacija ovakvih aktivnosti Vojske Srbije doprinosi opštoj bezbednosti građana i daljem jačanju međusobnog poverenja i saradnje sa lokalnim samoupravama i civilnim organizacijama. Na taj način se pokazuje spremnost Vojske Srbije da, i pored prioritetnog angažovanja na brojnim zadacima širom zemlje, realizuje projekte od značaja za lokalne zajednice.

Povezane vesti