Otvoreni dan u Centru za obuku veze i informatike

Petak, 1.12.2017 | Civilno-vojna saradnja

Centar za obuku veze i informatike organizovao je danas u kasarni “Vojvoda Radomir Putnik“ u Gornjem Milanovcu tradicionalnu akciju „Otvoreni dan“.

U današnjoj akciji učestvovali su i pripadnici Četvrtog bataljona veze iz Brigade veze i pripadnici Prvog skladišnog bataljona Centralne logističke baze.

Brojni građani Gornjeg Milanovca, deca iz školskih ustanova, predstavnici gradskih institucija, kao i članovi porodica profesionalnih pripadnika jedinice imali su priliku da vide naoružanje, sredstva i opremu kojima jedinica raspolaže.

Za posmatrače su posebno bili interesantni prikazi rada i postupaka vodiča i službenog psa, postupanja pojedinca i jedinice u gašenju požara, rada posluga i postavljanja stanica telekomunikacija na uspostavi i održavanju komunikacija, kao i prikaz savremenih uređaja telekomunikacija.

Uz zahvalnost posetiocima, posebno onim najmlađim, komandant Centra za obuku veze i informatike potpukovnik Nedeljko Planojević istakao je da je cilj akcije da se građanima prikaže obučenost pripadnika jedinice za izvršavanje dodeljenih misija kao i promovisanje vojnog poziva. 

Povezane vesti