Kondiciona gađanja iz borbenih vozila pešadije

Sreda, 8.3.2023 | Obuka
Pripadnici mehanizovanog bataljona iz sastava Druge brigade kopnene vojske realizovali su ove nedelje na automatizovanom strelištu „Orešac“ kondiciona gađanja iz naoružanja oklopnih jedinica.

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, uvežbavan je rad posada borbenih vozila pešadije BVP M-80A, uz izvršenje pripremnih i školskih gađanja. Dejstvovano je po ciljevima na različitim daljinama, u dnevnim i noćnim uslovima, a ostvareni vrlodobri i odlični rezultate vatre potvrdili su visok nivo obučenosti pripadnika jedinice za realizaciju dodeljenih zadataka.

Kondiciona gađanja u oklopnim i mehanizovanim jedinicama Vojske Srbije predstavljaju pripremu za bojeva gađanja i učešće na taktičkim vežbama, a njihova uspešna realizacija doprinosi očuvanju i unapređenju osposobljenosti i ukupne borbene gotovosti jedinice.

Borbeno vozilo pešadije BVP M-80A je osnovno borbeno sredstvo mehanizovanih bataljona u brigadama kopnene vojske. Omogućava brzo uvođenje pešadijskih jedinica u borbu i adekvatnu vatrenu podršku, čime značajno doprinosi zaštiti ovih snaga i uspehu u izvođenju operacija.

Povezane vesti