Pripreme za međunarodnu vežbu „Platinasti vuk 20“

Ponedeljak, 9.3.2020 | Obuka
Glavna planska konferencija za međunarodnu vežbu „Platinasti vuk 20“, koju Vojska Srbije organizuje u saradnji sa Evropskom komandom Oružanih snaga SAD, održana je protekle nedelje u bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Na skupu y organizaciji Četvrte brigade kopnene vojske, koji predstavlja ključni deo procesa planiranja, definisani su plan izvođenja vežbovnih aktivnosti, logistička podrška i elementi tehničkog sporazuma za realizaciju vežbe.

Uz očekivano učešće oko pet stotina vojnika i starešina iz 12 zemalja, vežba će se u junu ove godine održati u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“. Uvežbavaće se upotreba nesmrtonosnog oružja i taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u multinacionalnim operacijama. Jedan od ciljeva vežbe je i razmena iskustava u dosadašnjem angažovanju u mirovnim operacijama.

Osim pripadnika Vojske Srbije, na konferenciji su učestvovali predstavnici oružanih snaga Bugarske, Grčke, Italije, Mađarske, Rumunije, Severne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Francuske.

Povezane vesti