Obeleženo šest decenija od formiranja 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva

Četvrtak, 24.11.2022 | Kultura i tradicija
U kasarni „Banjica“ u Beogradu danas je održana vojna svečanost povodom Dana 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i šest decenija od njenog formiranja.

Svečanosti su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. Povodom praznika, upriličeni su defile jedinica brigade i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu, uručene nagrade najistaknutijim pojedinicima i položeni venci na spomen-obeležje u kasarni.

U svojstvu izaslanika predsednika Republike, ministar odbrane Miloš Vučević uručio je komandantu 250. raketne brigade za PVD Orden belog orla sa mačevima trećeg stepena, kojim je Ukazom vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića za naročite zasluge u izgradnji sistema odbrane i izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštite građana Srbije odlikovana ta brigada.

Dan 250. raketne brigade za PVD obeležava se u spomen na 24. novembar 1962. godine kada je formiran 250. raketni puk PVO, čije tradicije nastavlja ova jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Povezane vesti