Obilazak jedinica Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti

Subota, 7.1.2023 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su na današnji praznik - Božić pripadnike Vojske Srbije u bazi „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.
 
Ministar Vučević i general Mojsilović tokom današnje posete uverili su se da pripadnici Vojske Srbije iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti.
 
Uz čestitke za najradosniji hrišćanski praznik, ministar Vučević je oficirima, podoficirima i vojnicima zahvalio što i na veliki praznik, daleko od svojih porodica, čuvaju mir i bezbednost naše zemlje i izrazio zadovoljstvo što zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem i komandantima provodi prvi dan Božića u bazi „Dobrosin“. 
 
— Uverili smo se da jedinice Vojske Srbije, konkretno Četvrta brigada kopnene vojske i danas na veliki praznik, kada većina građana provodi vreme u svojim toplim domovima, obavlja svoje zadatke, vrši svoje dužnosti čuvajući otadzbinu Srbiju, čuvajući bezbednost i sigurnost svih građana Srbije — istakao je ministar Vučević, dodajući da je ponosan i zahvalan na svim izvršenim zadacima u prethodnoj godini, ali i na onim zadacima koji ih tek očekuju.
 
— Za Vojsku Srbije nema praznika, nema slobodnog dana, nema odmora, već svaki dan deo jedinica je uvek na zadacima u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i čuvanja bezbednosti svih njenih građana — naglasio je ministar Vučević.

Povezane vesti